64e8b7ba0f502.jpg

Formules

Foodello: 'THT-datum is overbodig'

AMSTERDAM – Online supermarkt voor restproducten, Foodello, heeft onderzoek laten uitvoeren naar de ‘tenminste houdbaar tot’-datum. Hieruit komt naar voren dat het overgrote deel van de Nederlandse consumenten de THT-datum op bepaalde producten overbodig vindt. Vooral bij rijst, kruiden en thee is het percentage hoog.

Redactie |

Vrijwel alle deelnemers aan het onderzoek geven aan weleens producten te consumeren na de THT-datum. Producenten stellen de datum vast, ruim voordat een product werkelijk minder van kwaliteit wordt. Houdbare producten blijven vaak nog een aanzienlijke tijd goed nadat de THT-datum is verstreken.

Vertrouwen
Bas Dekker, marketingmanager van Foodello: “De uitkomst van het onderzoek laat zien dat de Nederlandse consument heel goed weet dat je de meeste producten ook na de THT-datum nog prima zonder kwaliteitsverlies kunt consumeren. En ook dat consumenten op zichzelf vertrouwen om te checken of dat echt nog kan. Het is bemoedigend om te zien, omdat dit bewustzijn verder bijdraagt aan het verminderen van voedselverspilling, een van de doelstellingen van Foodello.”

Bron: Levensmiddelenkrant