FrieslandCampina Melktruck Vrachtwachten Melk Koeien Boer.jpg

Fabrikanten

FrieslandCampina krijgt te maken met stakingen

NIEUWVEEN – De vakbonden FNV en CNV hebben de medewerkers van diverse vestigingen van FrieslandCampina opgeroepen om te gaan staken. Net als bij Albert Heijn is en te laag loonbod van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Redactie |

De bonden zijn van mening dat minstens de inflatie moet worden gecompenseerd zodat werknemers en financieel niet op achteruit gaan. In het huidige bod van de zuivelbedrijven is 8% geboden. Voor de bonden is 10% het absolute minimum. “Door de prijzen van hun producten te verhogen heeft de grootste werkgever vorig jaar meer winst gemaakt. Ook konden er hoge melkprijzen betaald worden. Terwijl de lonen in 15 jaar tijd de inflatie maar net hebben kunnen bijhouden. Alles bij elkaar opgeteld is er voor de mensen nauwelijks iets bijgekomen”, zegt FNV-bestuurder Ron Vos op de website van de bond.

Op de FrieslandCampina locaties Meppel en Borculo zal de komende dagen worden gestaakt. In totaal zijn er in de Nederlandse zuivelindustrie ongeveer 12.000 werknemers bij 25 bedrijven werkzaam.

Bron: Levensmiddelenkrant