Gall en Gall fietsbezorging.png

Formules

Gall & Gall start fietsbezorging

ZAANDAM – Gall & Gall gaat bestellingen voortaan door fietskoeriers laten bezorgen. De bezorging van online-bestellingen wordt niet meer vanuit een centrale locatie verzorgt, maar vanuit de dichtstbijzijnde winkel. Hiermee kiest de drankenspeciaalzaak bewust om het winkelnetwerk centraal te stellen. Dit scheelt op jaarbasis 300.000 ritjes vanuit het distributiecentrum naar klanten.

Gerard van Oosbree |

Online-bestellingen worden voortaan in de winkel uit de eigen voorraad verzameld en, of klaargelegd om af te halen, of per fiets bezorgd bij de klant. Pieter Saman, ceo Gall & Gall: “De winkels en dus ook onze collega’s spelen een steeds grotere rol bij Gall.nl. Zij zijn degene die met veel passie, kennis en kunde klanten helpen bij het kiezen van de perfecte fles voor het juiste moment. Als Gall & Gall kijken we continu waar we kunnen inspelen op de behoefte van onze klanten en hoe we met slimme oplossingen kunnen verduurzamen. Ik vind het mooi dat die twee dingen nu samenkomen in het bezorgen vanuit de lokale winkel op een duurzamere manier.”

NIX18
Bij de bezorging van alcoholhoudende dranken is leeftijdscontrole belangrijk. Uitgangspunt is NIX18. “Als Gall & Gall vinden wij het onze maatschappelijke rol om alcohol op een verantwoorde manier te verkopen. Het houdt in dat we bij alles wat we doen, nagaan of onze activiteiten passen bij onze voortrekkersrol op het gebied van verantwoord genieten. We vragen daarom bij bezorging altijd om legitimatie en zorgen er daarmee voor dat er geen alcohol wordt verkocht aan klanten jonger dan 18 jaar. In de pilotfase bleek dat dit goed verloopt”, aldus Saman. In de pilot werden bestellingen nog binnen 60 minuten bezorgd. Nu is gekozen voor een vorm van bezorgen waarbij de snelle bezorgtijd minder belangrijk is dan duurzaam bezorgen.

Distributiecentrum
Ook in het kader van duurzaamheid zijn op het dak van het distributiecentrum van Gall & Gall 2200 zonnepanelen geplaatst. Die zijn goed voor een energieproductie van 814.000 kWu op jaarbasis. Hiermee is het distributiecentrum voor elektriciteit geheel zelfvoorzienend en wordt er zelfs terug geleverd aan het netwerk. Gall & Gall heeft de CO2-uitstoot verminderd met 330.000 kg CO2.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops