gvo-230829-305.jpg

Ondernemers

Geen nieuwe Albert Heijn voor Dierdonk

DIERDONK - Na een verwoestende brand op 19 november vorig jaar, hebben zowel de pandeigenaar als de gemeente Helmond waaronder Dierdonk valt, besloten om niet tot een wederopbouw van de Albert Heijn-supermarkt over te gaan. Beiden zoeken naar alternatieven op de locatie. Gekeken wordt naar een mogelijkheid voor een terugkeer van een winkelfunctie en het toevoegen van betaalbare huurwoningen.

Redactie |

De winkel was in november 2022 volledig vernieuwd tot een eigentijdse service-supermarkt. Een jaar later werd door een brand het pand en de inrichting van Van Doormalen Vastgoed volledig verwoest en door schade-experts total loss verklaard. John van de Luijtgaarden geeft namens de vastgoedeigenaar een reactie in Dit is Helmond: “De noodzakelijke investeringen zijn, in combinatie met de sterke concurrentie in deze branche, te omvangrijk om een rendabele exploitatie van een AH-winkel in de toekomst in het Dierdonkpark te realiseren.”

Toekomst
Van de Luijtgaarden zegt het voorgenomen besluit om geen heropening van een Albert Heijn zeer te betreuren, met name voor de medewerkers en de buurtbewoners. Over de toekomst van de locatie is de vastgoedeigenaar in gesprek met de gemeente Helmond. Die wil betaalbare huurwoningen en een terugkeer van de winkelfunctie zoals is vastgelegd in het Detailhandelsbeleid, de Omgevingsvisie en de concept-Woonvisie. Wethouder Martijn de Kort zegt: “Een winkel voor dagelijkse boodschappen binnen tien minuten fietsafstand behoort volgens ons tot de basisvoorzieningen. Daarnaast voegen we graag betaalbare woningen toe om het aanbod in Dierdonk gevarieerder te maken. Dit is een kans om hierin een stap te zetten.” In het overleg tussen gemeente en vastgoedeigenaar worden ook de wensen van bewoners van de wijk meegenomen in het kijken naar mogelijke oplossingen.

Bron: Levensmiddelenkrant