Geert Benders presenteert plannen Fooddrome

VENLO – Het ‘vers-foodpaleis’ van Nederland moet het worden, de Fooddrome in Venlo. Bedenker Geert Benders presenteerde hiervoor dinsdag zijn plannen.

In een nu nog helemaal lege Villa Flora vertoonde stichting Fooddrome, bestaande uit Geert Benders zelf en Sjaak de Korte namens PLUS (één van de partners), de concrete plannen voor het 7500 m2 tellende Fooddrome. In het vers-foodpaleis van Nederland moeten horeca, educatie, recreatie en retail samensmelten.

PLUS
Hoewel de focus van Fooddrome zal liggen op verse producten, veelal van Nederlandse bodem, zal er ook een gedeelte kruidenierswaren worden toegevoegd. Dit zal door PLUS als partner van Fooddrome, worden ingevuld. Op deze manier hoeven consumenten voor hun houdbare producten niet meer naar de supermarkt verderop. De vers-bestelsite Vershuys neemt ook een rol in in het geheel. Alle in Fooddrome verkrijgbare producten zijn ook te bestellen via de site, die thuis bezorgd worden.

Karbonaadje
Fooddrome zal niet alleen vers-foodpaleis zijn waar consumenten verse producten kunnen proeven en kopen, maar er is ook educatie aan verbonden. Zo leren alle bezoekers hoe de voedselketen werkt en hoe kwaliteitsproducten tot stand komen. ‘Van zaadje, tot karbonaadje’, de hele voedselketen moet transparant zijn binnen Fooddrome. Ambacht, authenticiteit en het verhaal achter het product moeten volgens Benders de boventoon voeren. Eén van de partijen die inspeelt op dit educatieve karakter en een plaats krijgt binnen Fooddrome, is stichting Kids University. De stichting ontwikkelt educatie en belevingsactiviteiten en stimuleert innovatie trajecten om kinderen zo aan de gezonde voeding te krijgen.

Partners
De stichting Fooddrome is nog op zoek naar definitieve partners voor Fooddrome. Zo wordt er nog gezocht naar een geschikte horecapartij en ook op financieel vlak kan Fooddrome nog partners gebruiken.

Naar verwachting zal Fooddrome in de eerste helft van 2014 zijn deuren openen.

Bron: Levensmiddelenkrant

dsc06615-a840x630.jpg