flink.jpg

Formules

Getir op overnamepad, Flink volgende kandidaat

LONDEN – De Turkse flitsbezorger Getir is in onderhandeling met zijn Duitse concurrent Flink. Volgens de Financial Times wil Getir, na vorig jaar Gorillas, ook Flink overnemen. Voor Nederland zou een overname betekenen dat alle drie de flitsbezorgers onderdeel zijn van een bedrijf.

Redactie |

Vorig jaar betaalde Getir 1,1 miljard euro voor Gorillas. Onlangs maakte beide bedrijven bekend onder eigen naam door te blijven gaan, maar wel een verregaande integratie door te voeren. De flitsbezorgers staan als sinds vorig jaar onder druk van investeerders om winst te gaan maken. Tijdens de corona-pandemie werden er miljarden in diverse flitsbedrijven gepompt. Door de stijgende rente is het voor investeerders minder interessant geworden en zijn de vooruitzichten gedaald. Er wordt ook minder besteld door consumenten.

Naast vermeende overnamegesprekken is Flink volgens de FT ook met geldschieters aan het praten. Beide bedrijven hebben over de besprekingen nog niets naar buiten gebracht. Daarnaast is het afwachten of de mededingingsautoriteiten in de diverse landen akkoord zouden gaan met de overname of samenwerking.

Bron: Levensmiddelenkrant