B-Corp-Certificering-in-hand.jpg

Fabrikanten

Hak krijgt B Corp certificaat

GIESSEN – Hak krijgt deze week de gerenommeerde B Corp certificering. De groente- en peulvruchtenproducent heeft met succes de uitgebreide B Impact Assessment (BIA) doorstaan. Bedrijven die het certificaat van de non-profit organisatie B Lab hebben, voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie.

Redactie |

In het BIA, dat door B Lab Benelux werd uitgevoerd, scoorde Hak in totaal 84,2 punten. Voor de certificering moeten minimaal 80 punten worden gescoord. Het bedrijf scoorde vooral goed met de impact op de gezondheid van consumenten door het aanbieden van plantaardige voeding en de duurzame en lokale teelt met een compensatie voor de boeren voor hun duurzame inspanningen.

Meetlat
B Corp bedrijven worden elke drie jaar opnieuw langs de meetlat gelegd en moeten bij elk assessment een hogere score behalen dan de vorige keer. Op deze manier zorgt B Lab ervoor dat bedrijven met duurzaamheid en impact op mens en milieu bezig blijven en streven naar verbetering. In het assessment bij Hak kwamen watermanagement en het klimaatneutraal maken van de keten als kansen voor verbetering naar boven.

Timo-Hoogeboom-CEO-HAK-neemt-B-Corp-certificering-in-ontvangst-uit-handen-van-Tessa-van-Soest-directeur-van-B-Lab-Benelux.jpg Timo Hoogeboom van Hak (links) en Tessa de Boer, directeur B Lab Benelux

Op scherp gezet
“Het B Impact Assessment heeft onze ambities en onze beoogde impact zeker verder op scherp gezet. De periodieke vervolgassessments zijn een goede manier om ons scherp te houden als het gaat om het vergroten van onze positieve impact”, zegt ceo van Hak Timo Hoogeboom. “De komende jaren willen wij richtinggevend blijven en alle schakels binnen de keten motiveren om met ons mee te gaan op deze reis. Iedere nieuwe B Corp ondertekent de ‘declaration of interdependence’, een verklaring die de onderlinge afhankelijkheid en verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de wereld markeert. Die gedachte sluit perfect aan bij het motto dat de familie Hak al sinds 1952 hanteerde: ‘leven uit afhankelijkheid’, wat staat voor wederkerigheid en respect voor mens en natuur.”

Bron: Levensmiddelenkrant