primeale united.jpg

Introducties

Haricots verts van Nederlandse bodem

RIDDERKERK – Primeale United gaat deze week voor het eerst haricots verts van eigen teelt in Nederland oogsten. Normaal gesproken komen de bonen in de zomer uit diverse landen in Afrika. Het groentebedrijf heeft een jaar lang uitgebreid getest en is er nu in geslaagd op grote schaal de bonen in eigen land te telen.

Redactie |

“Lokale teelt voor haricots verts is uniek in Nederland. Omdat er steeds meer vraag is naar lokaal geteelde groente en we de CO₂ footprint in onze keten willen reduceren, onderzoeken we al langere tijd of Nederlandse teelt voor haricots verts mogelijk is”, geeft Joost van Dijk, product manager, aan. “Onze 40 jaar ervaring in het telen van peulvruchten komt hier heel goed van pas. In 2022 hebben kleinschalige testen uitgevoerd en veel geleerd over de teelt, het juiste ras en de specificaties. Dat heeft geresulteerd in een prachtig product dat beschikbaar zal zijn tot eind september”

De bonen hebben het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk en zullen deze zomer in wat het bedrijf zelf ‘serieuze volumes’ noemt, aan klanten en consumenten aan kunnen bieden.

Bron: Levensmiddelenkrant