heineken-bierfles-pixabay.jpg

Fabrikanten

Heineken Panama start met productie lokaal bier

BETHANIA – Heineken start in Panama met het produceren van lokaal bier, omdat de brouwer economisch potentieel ziet in het land. In infrastructuur en logistiek is ongeveer 8 miljoen dollar geïnvesteerd. Met het project wordt het personeelsbestand met meer dan 8% vergroot.

Redactie |

De productie van Panamees bier is een belangrijke mijlpaal voor de lokale industrie en daarmee de economische ontwikkeling, het creëren van banen en het implementeren van internationale normen in de productie.

Vertrouwen
Heineken is ruim zes jaar vertegenwoordigd in Panama als integraal onderdeel van het bedrijfsleven na de overname van Cervecerías Barú, meer dan 20 jaar geleden. Heineken zegt vertrouwen te hebben in het economisch potentieel, aangezien de groei de afgelopen 2 jaar met 59% is toegenomen. Deze groei onderstreept het vermogen van het bedrijf om zich aan te passen en te gedijen op de Panamese markt.

Productiefacaliteiten
De investering van 8 miljoen dollar is gebruikt voor verbetering van de infrastructuur en logistiek van de brouwerij, zowel qua versterking als vernieuwing. Ook voldoen de productiefaciliteiten aan de kwaliteitsnormen van Heineken, waardoor de waardepropositie van het bedrijf op de lokale markt versterkt wordt. Verder breidt het merk uit met de productie van Heineken Silver.

De mijlpaal heeft impact op de economie vanwege investeringen, het scheppen van banen en de lokale toeleveringsketen. Heineken Panama verwacht een toename in banen van ruim 8% tegen 2025. Maar ook op duurzame economische groei, vooruitgang en ontwikkeling.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops