ruim-47.107-deelnemers-ruimen-zwerfafval-op-tijdens-de-landelijke-opschoondag-2-c-nederland-schoon-1.jpg

Onderzoek

Herstructurering Afvalfonds Verpakkingen

LEIDSCHENDAM – De uitvoeringsorganisaties van het Afvalfonds Verpakkingen – dat zijn Nedvang, KIDV en Nederland Schoon – gaan per 1 januari 2024 samen verder binnen het Afvalfonds Verpakkingen. De herstructurering van de organisatie moet het Afvalfonds klaarstomen voor de toekomst. Statiegeld Nederland blijft nog wel een aparte bestuurlijke entiteit.

Redactie |

Afvalfonds Verpakkingen, dat wettelijk verantwoordelijk is voor het organiseren en financieren van de inzameling en het recyclen van verpakkingsafval in Nederland, ziet in de toekomst alleen maar meer taken weggelegd. De verantwoordelijkheden van producenten en importeurs van verpakte producten worden groter en complexer als gevolg van toenemende wettelijke vereisten van Den Haag en Brussel. Tegelijk heeft  het Afvalfonds ook zelf grote ambities; de organisatie wil namens het verpakkend bedrijfsleven de kringloop van verpakkingen steeds verder sluiten, zodat waardevolle grondstoffen behouden blijven. 

“Met de herstructurering kunnen wij de producentenverantwoordelijkheid op een kostenefficiënte, effectieve en klantgerichte manier blijven uitvoeren voor het verpakkende bedrijfsleven,” aldus Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen over de aangekondigde reorganisatie.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops