holland foodz.jpg Foto: Holland Foodz

Fabrikanten

Holland Foodz redt opnieuw Nederlands snoeperfgoed

OOSTERHOUT – Holland Foodz neemt het failliete Vero Sweet Presents over. Laatstgenoemde kreeg afgelopen maanden problemen bij de voorfinanciering van zijn producten en was genoodzaakt medio februari faillissement aan te vragen.

Redactie |

Holland Foodz financiert de overname uit eigen middelen. Ze neemt al het vaste personeel van Vero over. De productie wordt wel verhuisd van Waalwijk naar Oosterhout, waar Holland Foodz zijn eigen productielocatie heeft. Het bedrijf neemt ook de samenwerking met de sociale werkplaats van Vero over. Hier pakken tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het snoepgoed in.

Erfgoed
Met de overname wordt voorkomen dat Nederlands erfgoed in de snoepbranche verloren gaat. Vero is het grootste Nederlandse bedrijf in snoepgeschenken dat de eigen cadeauverpakkingen zelf ontwerpt en produceert. Het bedrijf produceert onder andere speciale snoepcadeaus rond feestdagen en op maat gemaakt cadeauverpakkingen voor onder andere pretparken.

Holland Foodz is het grootste Nederlandse bedrijf wat snoepgoed op ambachtelijke wijze produceert in een eigen fabriek. Het levert oud-Hollands snoepgoed onder andere aan kermissen, pretparken, warenhuizen en supermarkten in Nederland, België en andere Europese landen. Het bedrijf heeft in het verleden al meerdere bedrijven overgenomen. “Wij bewaken de traditie van Nederlands zoet erfgoed en zetten die voort”, zegt directeur Roel Reijnen van Holland Foodz. ”Alles wat historie en legacy heeft, past goed binnen ons bedrijf. Bovendien heeft Vero dezelfde passie van een familiebedrijf als wij.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops