310 gevel 2 (nog niet afgerond).jpg De gevel van de winkel is vernieuwd. Foto: Hoogvliet

Formules

Hoogvliet Hoofddorp verbouwd volgens nieuwe formule

HOOFDDORP – Donderdag 13 juni gaat de verbouwde Hoogvliet aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp open geheel volgens de nieuwe formule. Het is de tweede winkel die de nieuwe formule volledig implementeert. De opening wordt feestelijk gevierd.

Redactie |

Vanaf half acht ’s ochtends is het feest bij de verbouwde winkel. Bij een foodtruck kan iedereen koffie, thee en lekker halen. Ook zullen er lootjes worden uitgedeeld waarmee klanten kans maken op prijzen als een jaar gratis groente en fruit en 1 minuut gratis winkelen. De eerste 250 klanten krijgen een zak witte bollen uit de bakkerij.

Nieuwe formule
Bij Hoogvliet Bilthoven waren ook al verschillende elementen uit de nieuwe formule toegepast. Echter is de vestiging in Hoofddorp de tweede winkel die volledig is omgebouwd volgens de nieuwe Hoogvliet-formule. In april opende Hoogvliet Oosterheem in Zoetermeer als eerste vestiging met de veranderingen. Levensmiddelenkrant schreef hier toen een reportage over. Op dezelfde manier heeft de winkel in Hoofddorp nu de groente- en fruitafdeling vooraan, de broodafdeling omgebouwd tot Warme Bakker Leen en een nieuwe kassaplein met zelfscanzuilen. Ook de ‘Spotgoedkoopjes’ zijn door de gehele winkel te vinden. De parkeerplaats van de winkel is tevens uitgebreid en biedt nu 37 parkeervakken.

Lees verder onder de foto ↓

310 Spotgoedkoopjes.jpg Ook de 'Spotgoedkoopjes' zijn door de hele verbouwde winkel te vinden. Foto: Hoogvliet

Bijzonder vondst
Tijdens de verbouwing werd de eerste steen van het gebouw ontdekt. In 1963 legde Johannes Lanser namelijk een grote gedenkplaat neer, waarna het pand jaren lang als landbouwmachinebedrijf functioneerde, tot het werd verhuurd voor de verkoop van levensmiddelen. De familie Lanser woont nog steeds tegenover de supermarkt en als eerbetoon zal tijdens de openingsreceptie op 13 juni de gedenkplaat worden overhandigt aan de familie door Hoogvliet Beheer.

Bron: Levensmiddelenkrant