DEN HAAG – Instock opent op vrijdag 29 juli de deuren van hun nieuwe restaurant op het Buitenhof 36 in Den Haag. Het is het tweede restaurant van de stichting die zich inzet tegen voedselverspilling in samenwerking met Albert Heijn.
Het restaurant in Den Haag zit recht tegenover het Binnenhof met uitzicht op de Hofvijver. Bij de opening op vrijdag 29 juli zal Jan Ernst de Groot namens Ahold Delhaize het woord voeren over voedselverspilling. Maurits Groen, ondernemer en oprichter van o.a. WakaWaka komt vertellen over de urgentie van klimaatverandering en de samenhang met voedselproductie- en consumptie.
Stichting
Instock begon twee jaar geleden als pop-up restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een stichting. Vorig jaar opende Instock het eerste restaurant op de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Daarnaast hebben ze een afhaalwinkel in de Ferdinand Bolstraat en rijdt er een foodtruck door het hele land. In hun restaurants wordt ontbijt, lunch en diner gemaakt met onverkochte producten van Albert Heijn en andere producenten die aan alle voedselveiligheidseisen voldoen. Zoals groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis waar een overschot van is.
Samenwerking
Als winnaar van Het Beste Idee van Young Ahold hebben vier werknemers van Albert Heijn Selma, Bart, Freke en Merel, met support van de grootgrutter Instock opgericht. AH helpt met de opening in Den Haag, onder meer met de investering in het restaurant. Levensmiddelenkrant sprak met Instock over de opschaling van de samenwerking met Albert Heijn.
Bron: Levensmiddelenkrant