Medaillenregen fur die INTERSPAR-Backereien beim 21. Internationalen Brotwettbewerb.jpg FOTO: INTERSPAR/BRUNNBAUER

Buitenland

Interspar in de prijzen

SALZBURG – Acht regionale Interspar-bakkerijen zijn tijdens de 21e Internationale Broodwedstrijd bekroond voor hun vakmanschap. De bakkerijen produceren met 100 procent Oostenrijks graan een breed scala aan brood en gebak. Een jury van experts erkende de kwaliteit en smaak van de Interspar-producten.

Erica van der Valk |

Bijzondere lof ging naar de Interspar-bakkerij in Salzburg die maar liefst elf medailles won. Producten zoals de chocoladeslak en het alpenbrood werden met een gouden medaille geprezen.
Monika Bernhofer, leiding van de Interspar-bakkerij in Salzburg, zegt: “In onze bakkerij hechten wij veel belang aan lokale basisproducten en traditioneel vakmanschap. In de bakkerij worden alleen brood en gebak van de beste kwaliteit gemaakt door meestervakmensen. Wij mengen het deeg vers, vormen brood en gebak met de hand en decoreren taarten en gebak met liefde voor detail.”

Bakkerijen in Oostenrijk
Interspar is de enige landelijke levensmiddelenretailer in Oostenrijk met acht regionale bakkerijen. Ongeveer 350 medewerkers verwerken meel, gemalen uit Oostenrijks graan, tot 150 verschillende soorten brood, gebak en taarten. De Interspar-bakkerijen bevoorraden 70 Interspar-hypermarkten en talrijke Spar- en Eurospar-winkels, van Vorarlberg tot Burgenland.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: