bingo supermarkt.jpg Foto: Bingo Supermarkt

Formules

Interview: Bingo Supermarkt op zoek naar uiteindelijke vorm

APELDOORN - Na een periode van uitstel van maar liefst negen maanden opende de eerste Bingo Supermarkt onlangs dan eindelijk haar deuren. Waar het concept eerder gericht was op gemaks- en diepvriesmaaltijden hebben verschillende factoren roet in het eten gegooid. Hierdoor moest het concept worden omgebouwd tot de vorm waarin de winkel nu is geopend.

Yentl Bocxe Strik |

Voor het concept heeft ondernemer Yusuf Demirelli zich laten inspireren door grote internationale diepvriesketens zoals Iceland en Picard. “Het plan was diepvriesartikelen te verkopen. Daarvoor waren wij een samenwerking aangegaan met Iceland uit het Verenigd Koninkrijk. Een grote order kwam helaas niet door de douane in Frankrijk”, zegt Demirelli. Hij kijkt daar met enige wrok op terug. “Naast het pesten door Frankrijk, en een douanefactuur met een enorm bedrag, zijn de artikelen door het transportbedrijf verkocht aan een ander partij om die factuur te dekken”, vertelt Demirelli. “Helaas hadden wij niet het financiële vermogen om een rechtszaak tegen ze aan te spannen.”

Missie
En dus moest er worden geschakeld. De realisatie van de nieuwe super wordt immers mogelijk gemaakt door investeerders die aandelen in de winkel hebben gekocht. De Bingo Supermarkt van vandaag is een winkel met vooral portieproducten. “Het zijn nu nog vooral eigen merkproducten. Bijvoorbeeld rijst of pasta in verpakkingen van 250 gram, of koffiepads per vier verpakt”, legt Demirelli uit. Het plan is om deze verpakkingen in een later stadium ook biologisch afbreekbaar te maken. Met als missie: minder uitgeven en minder verspilling. 

Experiment
Maar voor het zo ver is moet het concept zich gaandeweg ontwikkelen. Uit de resultaten van de pilotstore in Apeldoorn moet blijken wat werkt, en vooral wat niet. “We zijn aan het experimenteren”, zegt Demirelli. “Non-food loopt nu beter dan verwacht, dus waarschijnlijk wordt het assortiment daarmee uitgebreid. Maar omdat het om een testwinkel gaat zal het concept nog wijzigen. Ik kan daar nu nog niet veel over zeggen omdat ik de gegevens nog niet heb”, vervolgt hij. We zullen de ontwikkelingen rondom Bingo Supermarkt nauwlettend in de gaten houden.

Bron: Levensmiddelenkrant