AH Jan Linders de Hommel-332.jpg

Ondernemers

Jan Linders Fonds in nieuw jasje

NIEUW-BERGEN – Het Jan Linders Fonds bestaat 10 jaar. Er is besloten om de opzet van het fonds te veranderen. De goede doelen die nu nog worden gesteund worden dat nog tot eind juni.

Redactie |

In de nieuwe opzet kunnen basisscholen die in de directe omgeving van een Albert Heijn Jan Linders-vestiging staan, zich aanmelden bij het fonds. Dat kan vanaf 21 mei via een aanmeldformulier op de website. Melden zich meerdere basisscholen aan bij een supermarkt, dan wordt er een willekeurige keuze gemaakt. Jaarlijks zal er dan tussen de scholen worden gerouleerd. Niet alleen de schoolleiding, maar ook de medezeggenschapsraad of de ouderraad kan de school aanmelden.

Elke uitgekozen school krijgt een schenking van 1500 euro. De school mag zelf bepalen hoe het dit bedrag aanwendt, als het maar ten goede komt van de kinderen. Ruth Linders – derde generatie familie Linders: “We vinden het belangrijk dat elk kind, met welke achtergrond dan ook, zich met plezier kan ontwikkelen. Daarom ontvangt deze basisschool € 1.500 per schooljaar om grote en kleine momenten die er voor kinderen toe doen mogelijk te maken. Omdat elk kind telt.”

Bron: Levensmiddelenkrant