Spar Philippine interieur.jpg Foto: Spar Foodclub Philippine

Formules

Jan Linders in Roggel wordt Spar

ROGGEL – In het Limburgse Roggel zal de Jan Linders verbouwd worden tot Spar. De supermarkt werd eerder gekocht door de Heerschap Groep van Albert Heijn-franchiser Stan Heerschap. Nu zal het pand worden verhuurd aan Pakgro, het bedrijf van de familie Van Grootel.

Gerard van Oosbree |

De verbouwing staat gepland om te beginnen in week 41. In week 45 of 46 moet de nieuwe winkel opengaan. “De definitieve tekeningen zijn nog niet klaar. Hoe het er precies uit gaat zien kan ik dus nog niet zeggen”, vertelt Koen van Grootel. Wel staat vast dat Bakkerij Heerschap, dat naast de supermarkt zit, een plek krijg in de supermarkt. “De bakkerij blijft in ieder geval met de eigen producten en krijgt een prominente plek in de winkel”, legt Van Grootel uit.

Personeel
Het personeel van de bakkerij komt bij Pakgro in dienst. Van Grootel neemt geen personeel over van de Jan Linders-supermarkt. “Bij de verkoop aan Heerschap was al bekend dat het huidige personeel in andere Jan Linders-vestigingen onder zou worden gebracht. We gaan dus op zoek naar nieuw personeel”, vertelt de ondernemer. Dat het dorp een heel ander soort supermarkt krijgt, zal wennen worden voor de inwoners. “Het is de bedoeling dat we een Spar-Foodclub gaan neerzetten, dus met The Tosti Club en allerlei andere gemaksproducten. In de formule zit ook een zitgedeelte waar klanten rustig kunnen eten en drinken.”

De ondernemersfamilie heeft al een Spar in Roggel. Op recreatiepark de Leistert staat een winkel van 500 m² van de Spar Enjoy-formule. Op de megacamping staan in de vakantiemaanden tussen de 6000 en 8000 gasten. Van Grootel is dan ook niet bang dat de Spar in het dorp ten koste zal gaan van de winkel bij de camping. “Het is hier zo druk dan we weinig klanten uit het dorp zien. Ik verwacht wel straks campinggasten te gaan zien in het dorp, maar dat heeft weer te maken met de andere formule.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: