toni-petersson-jean-christophe-flatin-headshot.jpg Jean-Christophe Flatin (links) en Toni Petersson

Fabrikanten

Jean-Christophe Flatin wordt nieuwe ceo Oatly

MALMÖ – De Zweedse haverdrankenfabrikant Oatly krijgt per 1 juni 2023 een nieuwe ceo, Jean-Christophe Flatin. Hij volgt dan Toni Petersson op die vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf wordt. Een jaar geleden kwam Flatin in dienst bij Oatly als global president.

Redactie |

In dat jaar heeft hij samen met coo Daniel Ordoñez diverse initiatieven geïnitieerd die hebben geleid tot een positieve impact voor het bedrijf. Zo is de organisatiestructuur vereenvoudigd, worden kosten bespaard en is er een nieuw operationeel model geïntroduceerd. Flatin heeft eerder meer dan 30 jaar bij Mars gewerkt in diverse wereldwijde managementfuncties.

"Ik ben vereerd door de kans om deze geweldige organisatie te leiden. Oatly is een eens in een generatie bedrijf met teams, doelstellingen en producten die ongeëvenaard zijn. We hebben alle elementen in huis om onze leidende positie in meerdere markten te versterken en de maatschappelijke verschuiving naar een duurzamer plantaardig voedselsysteem te stimuleren," aldus Flatin. "Ik wil Toni en de Raad van Bestuur bedanken voor hun vertrouwen en onze medewerkers voor hun warme ontvangst. Ik ben verheugd om samen met ons hele managementteam het volledige potentieel van Oatly te ontsluiten en aandeelhouderswaarde op lange termijn te creëren."

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: