Jolanda Poots-Bijl Ahold.jpg

Formules

Jolanda Poots-Bijl voorgedragen als cfo Ahold Delhaize

ZAANDAM – De Raad van Commissarissen van Ahold Delhaize heeft Jolanda Poots-Bijl voorgedragen voor benoeming tot cfo van het concern. Na goedkeuring door de aandeelhouders zal zij vanaf 1 oktober de positie van hoogste financiële baas gaan bekleden. Zij volgt in de functie Natalie Knight op die het bedrijf in juli gaat verlaten.

Poots komt van offshore bouwbedrijf Van Oord waar zij vanaf 2016 de functie van cfo bekleedt. Daarvoor werkte zij bij grote bedrijven als Ordina en Volker Wessels. Daarnaast is zij werkzaam als commissaris bij onder andere Akzo Nobel en Pon Holdings. Poots heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit.

"Ahold Delhaize is een bedrijf dat een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel mensen, van de nadruk op betaalbaar gezond eten tot de transitie van de voedingsdistributie naar een duurzamer systeem.  Ahold Delhaize is daarom in een goede positie om een aantal van de uitdagingen van deze tijd aan te pakken en ik ben vereerd om deel uit te maken van het team. Ik kijk ernaar uit om de mensen, het bedrijf en de klanten te leren kennen", zegt Poots.

"Ik ben verheugd dat Jolanda ons bedrijf komt versterken. Ze is een doorgewinterde CFO met brede internationale werkervaring en een passie voor digitale transformatie en duurzaamheid”, aldus Ahold Delhaize topman Frans Muller. “Ze heeft relevante ervaring in een groot aantal sectoren en brengt financieel leiderschap mee dat ons kan helpen onze Leading Together-strategie te realiseren. Ze is een gedreven leider met een scherp oog voor talentontwikkeling en zal een sterke aanvulling zijn op ons Executive team. We kijken ernaar uit haar te verwelkomen."

Bron: Levensmiddelenkrant