Formules

Jumbo’s Mpanga koffie draagt bij aan een beter bestaan voor Rwandese boeren

VEGHEL – Jumbo lanceert deze week de exclusieve Mpanga koffie, met smaakvariaties light roast, medium roast en dark roast. Deze specialty koffie is afkomstig uit de heuvels in Oost-Rwanda van ruim zeshonderd kleinere boeren.

Ruby van Hooijdonk |

De Rwandese koffieboeren zijn aangesloten bij het Mpanga washing station, waar de Rainforest Alliance gecertificeerde koffie wordt verwerkt. De koffie wordt aangeboden als bonenkoffie, snelfiltermaling en koffiecups bij zo’n vierhonderd winkels van de formule. Wanneer klanten bewust kiezen voor deze koffie helpen ze actief mee om een verschil te maken voor de Rwandese boeren.

Eerlijke producten
Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo: “We verkopen graag eerlijke producten van hoge kwaliteit die bijdragen aan een beter bestaan voor boeren, telers en hun gezinnen. Van elke kilo Mpanga koffie die we verkopen komt een vast bedrag direct ten goede aan de individuele boeren. Deze vorm van ondersteuning sluit goed aan bij de verantwoordelijkheid die we voelen voor de wereld om ons heen. Dichtbij, maar ook verder van huis.”

Smaak
Mpanga koffie heeft een ronde volzoete smaak met accenten van fruit en cacao. Het unieke aan het product is dat ieder kopje herleidbaar is tot aan de boer. De boeren beschikken namelijk over een True-code locatiepaspoort, waarmee hun grondopbrengst in kaart wordt gebracht en de extra premie met zekerheid op de juiste plek terechtkomt.

Bron: Levensmiddelenkrant

jumbo_mpanga_koffie.jpg