1920_persfoto-k-eilekkerei.jpg

Formules

Jumbo introduceert K-EI Lekker ei

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo biedt klanten een nieuwe keuze in het eierschap: het K-EI Lekker ei. Het ei is ontwikkeld in samenwerking met het Brabantse farming-concept Jegg en heeft het Beter Leven-keurmerk met drie sterren. Dat geeft aan dat het nieuwe ei wordt geproduceerd volgens scherpe criteria rondom dierenwelzijn en extra duurzaamheidsaspecten de focus op circulariteit.

Redactie |

De K-EI Lekker legkippen krijgen extra ruimte of te scharrelen, eiwitrijke insecten als kippenvoer en een natuurlijke omgeving die dierenwelzijn stimuleert. De eieren worden geproduceerd op een Brabantse pluimveehouderij waar de kippen voeding uit voedingreststromen en levende insecten krijgen, wat het natuurlijk gedrag van de kippen stimuleert. Daarnaast wordt er voor de eieren gebruik gemaakt van vroegherkenning: in het ei zelf wordt het geslacht bepaald waardoor alleen maar leghennetjes worden geboren.

Duurzame eieren
“We vinden het belangrijk om het elke dag nog beter te doen. Voor mens, dier, natuur én onze klanten, en met een goed verdienmodel voor de boeren. Met het K-EI Lekker ei bieden we klanten een topkwaliteit ei. Het K-EI lekker ei is een wit ei, afkomstig van kippen die hun voer efficiënter gebruiken, zodat er minder CO2-uitgestoten wordt. Zo helpt Jumbo-klanten om bij aankoop van eieren altijd een keuze te kunnen maken uit duurzame eieren. In samenwerking met JEGG is er volop ruimte om te kijken naar verdere verduurzaming van deze eierketen”, vertelt Marianne de Schutter, manager duurzaamheid bij Jumbo.

Nauwe samenwerking
Pieter Smits, directeur Jegg future farming: “De samenwerking met Jumbo fungeerde als versneller voor de bouw van onze nieuwe leefomgeving voor kippen. Deze leefomgeving is een belangrijk onderdeel van ons innovatief farming concept, dat zich richt op duurzaamheid, dierenwelzijn en voedselveiligheid, met als streefdoel, een zo laag mogelijke CO₂-uitstoot. Dit konden we alleen realiseren door een nauwe samenwerking met een partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en ruimte geeft aan onze groeiperspectieven. K-EI Lekker ei is daardoor ontstaan, wat van groot belang is voor ons allemaal, voor onze dieren en de natuur, zowel vandaag als morgen.”

De K-EI Lekker eieren worden exclusief aan Jumbo geleverd en liggen sinds afgelopen weekend in de winkels.

Bron: Levensmiddelenkrant