shoot2024.jpg Foto: Jumbo

Formules

Jumbo maakt ruim 700.000 euro vrij voor betere buurten

VEGHEL - Al langere tijd is Jumbo bezig met sociale initiatieven om de maatschappij een stukje mooier te maken. Zo kunnen klanten voor een praatje terecht bij de Kletskassa’s, biedt Jumbo jaarlijks ruim 1 miljoen basisschoolkinderen een gezond ontbijt voorafgaand aan de Koningsspelen en organiseren winkels verschillende lokale activiteiten en evenementen om mensen samen te brengen.

Zoë Kools |

Dit voorjaar doet Jumbo er nog een schepje bovenop: voor alle ruim zevenhonderd winkels wordt 1000 euro extra budget vrijgemaakt om lokale initiatieven te steunen. Dit kan gaan om initiatieven die eenzaamheid tegengaan, investeringen om de buurt op te knappen of samenwerkingen met sportclubs of scholen om gezonde maaltijden op tafel te zetten.

Jorieke de Vries-Goosen, directielid bij Jumbo:  “Wij ondersteunen iedere winkel met een campagne om ervoor te zorgen dat zij de inwoners van hun buurt kunnen oproepen om samen tot het beste initiatief te komen. Zo maken we samen een betere buurt, en een beter Nederland en België.”. Klanten kunnen buurtinitiatieven aandragen van woensdag 3 tot en met dinsdag 16 april via de website van Jumbo. Elke winkel mag dan zelf kiezen waar zij vinden dat het geld het beste tot zijn recht komt.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: