Supermarktketen-Jumbo-sluit-zich-aan-bij-twee-internationale-inkooporganisaties.jpg

Formules

Jumbo sluit zich aan bij internationale inkooporganisaties

VEGHEL – Jumbo gaat per direct samenwerken met Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. Vanaf 2024 gaat dit belangrijke schaalvoordelen opleveren, aldus het Veghelse familiebedrijf. De samenwerking gaat per direct in.

Redactie |

“Deze samenwerking leidt tot een meer gelijkwaardige inkooppositie ten opzichte van internationale A-merk leveranciers en biedt belangrijke schaalvoordelen. Daarmee draagt de samenwerking bij aan een betaalbaar, ruim en relevant assortiment voor onze klanten. Ook geeft het ons de ruimte om verder te investeren, niet alleen in ons assortiment, maar bijvoorbeeld ook in verdere verduurzaming”, reageert Ton van Veen, ceo van Jumbo. 

Zelfstandig
Jumbo blijft ondanks de samenwerking met de inkooporganisaties wel zelfstandig opereren in de Nederlandse en Belgische markt. De meerjarenstrategie werd onlangs nog aangescherpt. Het onderscheidend vermogen van de supermarktketen ligt op de combinatie van prijs, assortiment en service.

Epic Partners en Everest
De twee inkooporganisaties, Epic Partners en Everest, hebben de afgelopen jaren een internationaal netwerk van retailers opgezet met als doel om de beste voorwaarden te creëren voor gezamenlijke groei. De focus ligt hierbij op onderhandelingen met internationale A-merk leveranciers. Gianluigi Ferrari, ceo van Epic Partners en Everest: "We zijn blij dat we Jumbo als een sterke en succesvolle partner aan onze zijde krijgen. Dankzij de samenwerking met Jumbo wordt Epic Partners de toonaangevende inkooporganisatie in Europa en wordt ook ons internationale inkoopkantoor Everest sterker. Alle consumenten in heel Europa kunnen profiteren van onze gebundelde krachten. We nodigen de internationale A-merk leveranciers uit om actief met ons samen te werken en gezamenlijke groei te creëren."  

Bron: Levensmiddelenkrant