SSK.jpg

Ondernemers

Kraakman: 'We zijn de koelkast van de mensen geworden'

WOUDSEND - Na drie jaar heeft De Spar in Woudsend zeer recentelijk het Super Supermarkt Keurmerk in ontvangst genomen. Ondanks dat het keurmerk al drie jaar geleden verdiend is, zelfs na hercertificering, heeft Edwin Kraakman, eigenaar van Spar Woudsend, door Corona het SSK nu pas officieel uitgereikt gekregen.

Nanja Pol |

Kraakman nam elf jaar geleden de Spar-locatie in Woudsend over. Mede door op duurzaamheid in te zetten bij de verbouwing van het pand alsook de sociale functie van de winkel, heeft Spar Woudsend de titel Super Supermarkt verkregen. “We waren de eerste supermarkt die 362 dagen van het jaar open is van 8.00 tot 18.00 uur. Mensen staan hier nooit voor een dichte deur. De mensen dachten destijds ‘die Kraakman is hartstikke gek’ maar het werkt. We zijn de koelkast van de mensen geworden. Ze hoeven thuis geen voorraad te houden. Ze kunnen hier altijd terecht”, aldus Kraakman.

Sociale winkel van gemak
Spar Woudsend heeft naast het supermarktassortiment nog een foodservice met een koffiehoek en een catering- en bezorgservice. Waar het assortiment wat minder uitgebreid is dan bij reguliere supermarkten, leggen Kraakman en zijn twintigkoppige team graag het accent op de sociale functie. Zo houdt de bezorgservice een oogje in het zeil wanneer er bij de ouderen in het dorp bezorgd wordt. Daarnaast werken er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is Spar Woudsend een leerbedrijf. Er zijn volop gemaksvoorzieningen zoals de verkoop van belegde broodjes, tosti’s en verse koffie in de koffiehoek waar ook een krantje kan worden gelezen.

King of Convenience 
Maar ‘King of Convenience’ Kraakman gaat, in het licht van het SSK-keurmerk nog meer aan het lokale en maatschappelijk betrokken ondernemerschap voldoen. Denk aan dorpsactiviteiten en verkoop van kant-en-klare maaltijden in de toekomst. Betrokkenheid bij de dorpsgemeenschap, de gunfactor die ik heb daarmee heb verworven, daar doe ik het voor."

Bron: Levensmiddelenkrant