Oerlemans Foods Group overgenomen door Virto | Levensmiddelenkrant

Oerlemans Foods Group overgenomen door Virto

WAALWIJK- Oerlemans Foods Group uit Wageningen is overgenomen door de Spaanse producent en distributeur Virto Group.

Beiden partijen zijn producent in diepgevroren groenten en fruit. Met de overname versterkt Virto naar eigen zeggen haar positie in de groeiende internationale markt van vers gevroren groenten en fruit. Raoul Vorage, ceo van Oerlemans: “Virto is marktleider op het gebied van kwaliteit, beschikbaarheid en innovaties. Het bundelen van de krachten met Virto is een blijk van erkenning voor de inzet die Oerlemans heeft geleverd om klanten te voorzien van de beste producten en dienstverlening.”

Met de acquisitie ontstaat volgens Virto een wereldwijde speler met een omzet van meer dan 400 miljoen euro en met aanwezigheid in de vier belangrijkste Europese oogstgebieden - Spanje, Frankrijk, Benelux/Duitsland en Polen. “Hierdoor is niet alleen het aanbod en de kwaliteit van verse grondstoffen gewaarborgd, maar zal ook de variëteit van het assortiment, de kwaliteit en het volume toenemen”, staat in het persbericht van Virto.

Voordelen
De overname stelt de beide ondernemingen in staat om synergievoordelen te behalen met hun specialisaties. Virto kan haar assortiment uitbreiden met fruit en het aanbod organische producten vergroten. Oerlemans kan een uitgebreide range van Mediterrane producten toevoegen aan haar portfolio.

Bron: ANP