Danny Blind geeft aftrap Lidl en voedselbank

HUIZEN - Lidl steunt dit najaar Voedselbanken Nederland met een actie. Consumenten kunnen bij Lidl ontbijtproducten doneren, waarna de formule daar luxe broodjes aan toevoegt. Oud-voetballer Danny Blind, gezicht van Voedselbanken Nederland, trapt de actie af.

De actie loopt tot 8 december in alle Lidl-filialen in Nederland. In de winkel staat een display met ontbijtproducten die consumenten kunnen doneren. Ze kiezen een product, nemen de productvoucher mee naar de kassa en rekenen het product af. Vervolgens deponeert de klant de productvoucher in de daarvoor bestemde ‘Voedselbank-box’ achter de kassa. Lidl zorgt ervoor dat voor de Kerst alle ontbijtproducten uitgeleverd zijn aan de lokale Voedselbanken.

Statiegeld
Tot slot kunnen Lidl-klanten ook statiegeld doneren aan Voedselbanken Nederland. In totaal hebben Lidl-klanten de afgelopen jaren ruim 1 miljoen euro gedoneerd.

Sinds 2013 werkt Lidl landelijk samen met Voedselbanken Nederland. Groente en fruit dat aan het eind van de dag niet meer in de filialen wordt verkocht, wordt geselecteerd voor de Voedselbank.

Bron: Levensmiddelenkrant