ACM keurt overname Deen goed

ZAANDAM – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de verkoop van Deen door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt goed. 38 filialen worden overgenomen door Albert Heijn, 23 door Vomar Voordeelmarkt en 19 DekaMarkt. Het distributiecentrum in Beverwijk en warme keuken in Hoorn worden overgenomen door DekaMarkt.

Marit van Egmond, algemeen directeur van Albert Heijn is blij met de goedkeuring van de ACM. “Met de overname van 38 Deen winkels, het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale geeft Albert Heijn verder invulling aan de ambitie er altijd en overal te zijn voor haar klanten.”
“Door de goedkeuring van de ACM kunnen we nu met alle betrokken partijen verder werken aan afronding van de transactie.” zegt Aart van Haren, algemeen directeur Vomar Voordeelmarkt. Hij gaat verder: “De 23 Deen winkels die door Vomar worden overgenomen zullen zorgen voor een forse versterking van onze positie binnen het bestaande marktgebied.”
DekaMarkt groeit met de overname naar honderd winkels. Dirk Kat, directeur DekaMarkt benadrukt het belang van de goedkeuring: “Hierdoor zal de slagkracht van de formule nog groter worden.”

Bron: Levensmiddelenkrant