AH vermindert zout en suiker in eigenmerk-producten

ZAANDAM - Albert Heijn vermindert de hoeveelheid zout in groenteconserven. Vanaf deze week wordt aan de AH Kidneybonen, AH Kikkererwten, AH Zwarte bonen, AH Cannellini bonen, AH Black Eyed bonen en AH Borlotti bonen geen zout meer toegevoegd. Op de conserven staat de aanduiding ‘0% zout toegevoegd’.

Een ander product uit blik waarvan Albert Heijn de samenstelling aanpast is appelmoes. Dit product bevat vaak veel toegevoegde suiker. Albert Heijn heeft de afgelopen jaren in zoveel mogelijk eigenmerk-producten gezorgd voor een vermindering van de hoeveelheid suiker. Daar doet de supermarkt nog een schepje bovenop: aan negen eigenmerk appelmoesvarianten wordt geen suiker meer toegevoegd. Dit scheelt op jaarbasis maar liefst 4,5 miljoen suikerklontjes. Op de conserven staat de aanduiding ‘0% suiker toegevoegd’.

Verbetering
Albert Heijn wil klanten en hun gezinnen elke dag inspireren gezonder te eten door hen steeds meer te laten genieten van lekkere, puurdere, gezondere producten. Daarom wordt continu gewerkt aan de verbetering van recepturen. Zo worden bij steeds meer producten minder zout, suiker en verzadigd vet gebruikt. Dat gaat niet van vandaag op morgen, maar stap voor stap.

Hoeveelheid
Zout en suiker doen niet alleen iets met de smaak, het is ook bepalend voor de structuur, textuur en houdbaarheid van producten, maar de hoeveelheid kan wel wat minder. Op het gebied van suiker heeft Albert Heijn de afgelopen jaren geleidelijk al veel suiker uit producten gehaald en tegelijkertijd getest of klanten de producten nog lekker vonden. Vorig jaar werden onder andere de frisdranken en de pastasauzen aangepakt.

Bron: Levensmiddelenkrant