Albert Heijn komt met Streeckgenoten-smeersalades

ZAANDAM – Albert Heijn voegt deze week smeersalades van Streeckgenoten toe aan het assortiment. De recepturen van twaalf nieuwe borrelsalades zijn door de slagers zelf ontwikkeld, waardoor de salades ambachtelijk zijn.

Het aanbod Streeckgenoten bestond voorheen enkel uit lokale producten als kazen, vleeswaren en bakkersproducten. Hier zijn nu de volgende smeersalades aan toegevoegd: peppadew-bouillon, sparerib, beenham, Westlandse ei, ei-bieslook, ei-zalm, surimi krab, zalm, ham-prei, kip-kerrie, gerookte kip en tijdens de feestdagen ook een vitello salade.

Peppadew en sparerib salade
Slager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer maakt de salades volgens traditioneel familiereceptuur. Zo is de peppadew-bouillon salade gevuld met draadjesvlees en zoet pittige peppadews. Volgens de slager is dit de sensatie van toen en nu. “Langzaam gegaard draadjesvlees is heerlijk op de boterham of op toast. De sparerib salade is rijkgevuld met malse, sappige langzaam gegaarde spareribs”, aldus van Strien.

Beenhamsalade
In de beenhamsalade van Streeckgenoot Wiljo Kuenen uit Ruurlo zit beenham met beenhamsaus en diverse kruiden. Deze salade wordt ook volgens slagersreceptuur van de familie bereid. Naast de romige saus is de salade op smaak gebracht met onder andere bieslook en selderij.

Bron: Levensmiddelenkrant