Albert Heijn zet wijn in de spotlight | Levensmiddelenkrant

Albert Heijn zet wijn in de spotlight

ZAANDAM – Albert Heijn ziet in haar winkels dat het voor veel mensen een uitdaging is om wijn te kopen in de supermarkt. Daarom komt de supermarktketen met een podcast over wijn.

In ‘Wat schenken we vandaag’ beantwoorden Harold Hamersma en Esmee Langereis van wijnjaargids De Grote Hamersma, allerlei wijnvragen. Op die manier vindt de consument snel de weg in de supermarkt en een wijn die bij hun past. In tien afleveringen van elk circa tien minuten geven Harold en Esmee wijnadvies voor veelvoorkomende momenten. Wat schenk je bij een barbecue? Welke wijn koop je voor een feestje? Welke wijn is een ideaal cadeau? Ondertussen geven de wijnkenners je tips en delen ze leuke wijnweetjes. Is een dure wijn beter dan een goedkope? Kan een wijn met een schroefdop lekker zijn? Wat betekent "Reserva"? Wat zegt de kleur van een wijn over de smaak?

Advies
Wijninkoper Maarten Vreeswijk van AH weet precies wat hij in de winkels heeft. Elke aflevering adviseert hij een drietal wijnen uit het wijnschap van Albert Heijn die passen bij het moment.
Bron: Levensmiddelenkrant