hoogvliet voedselbankactie.jpg Foto: Hoogvliet

Formules

Hoogvliet in actie voor de Voedselbank

BLEISWIJK – Vanaf 6 maart tot het einde van de maand komt supermarktketen Hoogvliet in actie voor Voedselbanken Nederland. Klanten van de keten kunnen op twee manieren meedoen aan de actie die lekker eten bereikbaar moet maken tijdens Pasen en ramadan.

Redactie |

Hoogvliet voert de actie omdat 100.000 mensen in ons land afhankelijk zijn van steun van de voedselbank. Voedselbanken Nederland krijgt echter steeds minder voedseldonaties binnen doordat winkels en fabrikanten steeds minder voedsel verspillen.

De eerste manier voor klanten om mee te doen is de aankoop van een Sallands zonnepitbrood. Per brood dat van 6 maart tot en met 26 maart wordt verkocht, doneert Hoogvliet dertig cent aan Voedselbanken Nederland. Normaal gesproken verkoopt de keten al enkele duizenden broden per week dus ze verwachten een goede opbrengst. Het totaalbedrag zal na afloop worden overhandigd aan de landelijke organisatie.

De tweede manier van doneren is het kopen van speciale actieproducten en die deponeren in de speciale meubels achter de kassa. Deze producten worden dan opgehaald door de lokale voedselbank waarmee de desbetreffende winkel is verbonden. Deze actie loopt van 6 maart tot en met 30 maart.

Bron: Levensmiddelenkrant