Aldi maakt betalen met Apple Pay mogelijk

CULEMBORG – Aldi-klanten kunnen tegenwoordig betalen met Apple Pay. Deze manier van mobiel en contactloos betalen levert volgens de discounter gemak, snelheid en een veilige manier van betalen op.

“Voor Aldi is het belangrijk om het betalingsverkeer voor de klant zo goed, snel en veilig mogelijk te houden. Nederland heeft al een goed systeem als het gaat om pinnen en contactloos betalen. We zien zeker ook een toekomst voor betalen met mobiele telefoons zoals Apple Pay”, aldus Nienke van de Streek, Directeur Verkoop en Formule van Aldi Nederland. “De meeste mensen hebben altijd hun mobiele telefoon bij zich en niet altijd een portemonnee of pinpas. Apple Pay via de iPhone of Apple Watch werkt net zo snel en veilig als contactloos betalen met een pinpas. We denken dat veel klanten blij zullen zijn met deze nieuwe manier van betalen bij Aldi.”

Met iPhone en Apple Watch kunnen klanten met Apple Pay betalen in winkels, restaurants, taxi's, automaten en nog veel meer plaatsen. Wanneer er wordt aangekocht met Apple Pay via apps of op het web, is het niet nodig gegevens in te vullen. Elke Apple Pay-aankoop wordt geverifieerd met slechts een oogopslag of een aanraking met Face ID of Touch ID, of de toegangscode van de mobiele telefoon.

Bron: Levensmiddelenkrant