Boon Food Group ‘Duurzaam op de weg’

VEENENDAAL – Profile Tyrecenter Truck Europe heeft Boon Food Group uit Dordrecht het duurzaamheidscertificaat ‘Duurzaam op de weg’ overhandigd. Met dit certificaat bewijst Boon dat het zich met zijn vrachtwagens committeert aan de hoge eisen van duurzaam bandenbeleid. Dat resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten.

Facilitair manager en Wagenparkbeheerder Johan Kokhuis van Boon Food Group is verheugd over het duurzaamheidscertificaat. “We werken al 19 jaar samen met Profile. Naast veiligheid staat duurzaamheid bij ons voorop: een langere levensduur van banden, een lager brandstofverbruik en inzicht in de bandenslijtage. Dit certificaat bewijst ons duurzaam bandenmanagement.”

Optimalisatie
De vloot van Boon Food Group telt 130 voertuigen, waaronder busjes, opleggers en trekkers. Deze worden vier keer per jaar digitaal gecontroleerd door Profile op profieldiepte en bandenspanning. De onderhoudsmonteurs doen visuele controles en pompen banden op tot adviesspanning om banden- en brandstofkosten zo laag mogelijk te houden. Deze fleetcheck gegevens worden verwerkt in het digitale bandenmanagementsysteem om de vloot optimaal te laten presteren.

Tussentijds wordt het materiaal regelmatig gecheckt op uitlijning, bandenspanning, balancering en op onregelmatigheden in het bandenprofiel. Door de consequente aanpak van periodieke controles en preventief onderhoud verlagen de samenwerkende partijen de uitstoot van CO2 aanzienlijk. Bovendien dringen deze maatregelen het risico op stilstand terug tot een minimum.

Boon Food Group kreeg het certificaat uit handen van verkoopdirecteur René van Maasakkers van Profile: “Wij helpen onze klanten om samen te werken aan een schone toekomst. Met onze 100 procent Uptime Service wordt preventief gewerkt aan de maximale inzetbaarheid van trucks. Boon Food Group kan met het duurzame bandenmanagement de vloot rollend houden zodat de continuïteit van de producten en de aflevering gegarandeerd is."

Bron: Levensmiddelenkrant