Fabrikanten

CBL en FNLI vragen om statiegeldsysteem voor blik

LEIDSCHENDAM – De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) kiezen samen voor de uitvraag van een innamesysteem voor blikjes buiten de supermarkt om.

Ruby van Hooijdonk |

Hiermee willen ze invulling geven aan de invoering van statiegeld op blik dat vanaf 1 januari 2023 ingaat. CBL en FNLI zien een groot landelijk dekkend, consumentvriendelijk systeem voor het innemen van blikjes buiten de supermarkt als een vereiste. Ze benadrukken hierbij het belang van een consumentvriendelijk systeem, met voldoende innamepunten en goede bereikbaarheid.  

2.000.000.000 blikjes

Via diverse verkooppunten worden er jaarlijks zo’n twee miljard blikjes verkocht. Naast supermarkten zijn blikjes ook te koop bij benzinestation, snackbars, sportverenigingen en bedrijfsrestaurants. Om ervoor te zorgen dat het statiegeldsysteem voor blik volledig dekkend is, vragen de FNLI en CBL het Afvalfonds Verpakkingen om namens producten en importeurs uitvraag te doen voor het opzetten van een landelijk innamesysteem voor statiegeldblikken buiten de supermarkt om.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

cans-1679022_1920.jpg