Fabrikanten

Coca-Cola European Partners naar cloud met IBM

LONDEN – Coca-Cola European Partners (CCEP) sluit een meerjarige overeenkomst met IBM. Met de deal wil CCEP snel transformeren naar een hybride cloud, waar de digitale data wordt opgeslagen en geanalyseerd.

Amber Verhaar |

De overstap brengt meerdere voordelen met zich mee. Zodra de volledige IT-infrastructuur vanuit één controlepunt door IBM geregeld wordt, is data beter te beheren. Daarnaast zorgt het opslaan van de gegevens op een centrale plek voor makkelijker inzicht krijgen in dagelijkse activiteiten en hoe ze te verbeteren. Het inspelen op die verbeterpunten heeft als einddoel om de service naar klanten naar een hoger niveau te brengen.

Flexibiliteit
Peter Brickley, chief information officer bij CCEP, zegt over de deal: “Onze succesvolle samenwerking met IBM heeft ons het vertrouwen gegeven om de volgende stap te zetten met de strategische cloud-benadering. Het geeft ook de flexibiliteit om het platvorm te optimaliseren op basis van onze toekomstige behoeften.”

In 2018 begon de samenwerking tussen CCEP en IBM. Een derde van de zakelijke data werd toen verplaatst van een Amerikaans datacenter naar een Europese cloud van IBM. Nu is dus het plan om volledig over te stappen op deze digitale database.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

coca-cola-zero-flessen.jpg