Coca-Cola vervangt zero met zero sugar | Levensmiddelenkrant

Coca-Cola vervangt zero met zero sugar

ROTTERDAM- Coca-Cola gaat haar zero-variant vervangen door een nieuwe suikervrije cola: Coca-Cola zero sugar. Vanaf september is deze drank in Nederland verkrijgbaar. 

Dit heeft Coca- Cola maandag bekend gemaakt tijdens de officiële opening van de vernieuwde Coca-Cola fabriek in Dongen, de plek waar de drank straks grotendeels geproduceerd wordt. Het grote verschil met de 'oude' Coca-Cola zero is de blend, die is geoptimaliseerd. Daardoor lijkt de drank volgens de frisdrankenproducent meer op die van de klassieke Coca-Cola. De ingrediënten zijn verder niet vervangen. 

Naam
De naam van het product is ook veranderd. Dit heeft Coca-Cola gedaan om duidelijker te communiceren dat de drank geen suiker bevat. “Het blijkt namelijk dat veel consumenten niet altijd goed weten hoeveel calorieën een frisdrank bevat", meldt Coca-Cola in een bericht. "Zo toonde onderzoek van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) van vorig jaar aan dat 78 procent van de Nederlandse consumenten het aantal calorieën in een light-frisdrank enorm overschat."

Suikers
Coca-Cola wil met de nieuwe drank inspelen op de steeds groter wordende vraag naar producten waar minder of helemaal geen suikers in zijn verwerkt. “Coca-Cola is zich ervan bewust dat mensen nu, meer dan ooit, een keuze willen hebben of en hoeveel calorieën zij consumeren. Mede daarom willen we uiterlijk in 2020 de gemiddelde hoeveelheid calorieën per verkocht product met 10 procent verminderd hebben. Dat doen we onder andere door ons calorievrije en caloriearme assortiment uit te breiden, verschillende verpakkingsgroottes aan te bieden en meer informatie over zero en light alternatieven te verschaffen”, aldus Richard Schlasberg, country manager Coca-Cola Nederland.

 

Bron: Levensmiddelenkrant