Colruyts buurtbezorgservice nu ook in Brugge en Gent

HALLE – Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, breidt uit naar Brugge en Gent. Na een succesvolle pilot in Halle wil de formule de buurtbezorgdienst naar een groter gebied trekken.

De service ‘Collect&Go’ bestaat uit een platvorm met een app om mensen te verbinden en voor elkaar boodschappen te laten doen. Met de service kunnen consumenten boodschappen uit het Okay-assortiment kiezen, waarna Colruyt-medewerkers de producten verzamelen. Buurtbewoners halen de boodschappen vervolgens op en leveren het af aan de consument. Deze consument hoeft zo niet naar buiten en de bezorger krijgt een vergoeding van 7 euro.

Enquête
Naast het succes in Halle, dat mede is behaald door het uitbreken van corona, deed Colruyt voor de beslissing om uit te breiden ook onderzoek naar consumentengedrag onder 500 klanten. Uit de enquête blijkt dat Belgen minder vaak naar de supermarkt gaan, maar meer kopen. Ook kopen ze meer online en deden ze vaker boodschappen voor elkaar.

“Wij willen de vinger aan de pols houden bij onze klanten, om hen zo goed mogelijk te bedienen met nieuwe diensten. Onze eigen enquête bevestigt dat klanten op zoek zijn naar alternatieve manieren om boodschappen te doen en hier bieden we graag een antwoord op”, vertelt Tom Deprater, verantwoordelijke van Collect&Go.

Bron: Levensmiddelenkrant