Coop slaat handen ineen met Too Good To Go

VELP – Supermarktketen Coop werkt samen met de anti-verspillingsapp Too Good To Go. Hierdoor zullen zo’n 300 filialen worden opgenomen in het aanbod van de app.

Maarten Ebben, Directeur Winkeloperatie bij Coop: “Er is tijd, moeite en liefde gestoken in de producten. Bij vrijwel alle Coop-winkels zijn daarom binnenkort voordelige boodschappenpakketten verkrijgbaar via Too Good To Go. Zogenaamde ‘Magic Boxen’ vol producten rond de uiterste houdbaarheidsdatum, die mogelijk anders na sluitingstijd in de container zouden belanden."

Duurzaamheid
"Deze stap past perfect binnen ons duurzaamheidsbeleid. Wij zetten ons op verschillende manieren in om onze afvalstromen in te perken en om goed eten beschikbaar te maken voor een brede doelgroep”, aldus Ebben.

Too Good To Go
De anti-verspillingsapp heeft inmiddels in Nederland meer dan 1 miljoen gebruikers. Dit jaar alleen al zijn er meer dan een half miljoen gebruikers bijgekomen. De app heeft in Nederland, nog voordat Coop zich aansloot, met ruim 2.000 locaties meer dan 1,2 miljoen maaltijden gered van de prullenbak. De van origine Scandinavische app wordt inmiddels in twaalf landen aangeboden, waaronder Polen, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Levensmiddelenkrant