De Smaakspecialist neemt zeewierproductenfabrikant Seamore over

ULVENHOUT – De Smaakspecialist breidt uit met de overname van Seamore BV, dat verschillende levensmiddelen op basis van zeewier produceert.

Zeewier wordt wel gezien als het voedsel van de toekomst, onder meer vanwege de duurzame teelt. Het assortiment van Seamore bestaat uit onder andere zeewierchips, zeewier wraps en zeewier pasta. De wieren die aan de basis van deze producten staan worden duurzaam geoogst en komen uit de Atlantische Oceaan.

Bijdrage wereldvoedselvoorziening
Pieter Dirven, founder van de Smaakspecialist, is ‘ontzettend blij’ met de aanwinst van Seamore in het portfolio van de Smaakspecialist: “Het merk sluit perfect aan bij de strategie van de Smaakspecialist en het biedt de juiste uitbreiding van ons huidige assortiment onder de merken Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Consenza. Wij geloven namelijk in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Als B Corp zetten wij ons dagelijks in om te laten zien dat het anders moet en anders kán. Onze huidige merken zijn al biologisch, grotendeels plantaardig en met hoge voedingswaarden. Zeewier, ook wel het eten van de toekomst genoemd, draagt volledig bij aan onze missie om op een innovatieve en duurzame manier bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening met behoud van de planeet”.

Bron: Levensmiddelenkrant