Dirk doneert aan Missie 538

VELSEN-NOORD – Deze week probeert Radio 538 mogelijk geld voor voedselpakketten op te halen voor de voedselbank en nu draagt Dirk ook een steentje bij. De jaarlijkse statiegeldinzamelingsactie vindt weer plaats en de supermarktketen doneert 50.000 euro aan Missie 538.

Al sinds 2014 houdt Dirk jaarlijks een statiegeldinzamelingsactie. In de maanden december en januari kunnen klanten hun statiegeldbonnetje doneren aan het goede doel. Ook dit jaar weer. Alle vestigingen van de keten werken daarnaast samen met de lokale voedselbank. Hierbij geven zij goede producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten. Zo helpt Dirk de voedselbank bij hun kerntaak, dringen we voedselverspilling terug en krijgen de producten alsnog een duurzame bestemming.

Marcel Huizing, directeur Dirk, geeft aan: “In Nederland leven iets meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Door corona neemt dit aantal steeds verder toe. Er is dus hulp nodig om iedereen van een voedselpakket te kunnen voorzien. Voor slechts 5 euro help je iemand al aan een voedselpakket. Met deze donatie van 50.000 euro kunnen er weer 10.000 mensen geholpen worden. Zo zorgen we samen voor een bijzondere Kerst.”

Bron: Levensmiddelenkrant