Drogisterijen bundelen hun krachten

(CORONANIEUWS) MAARSSEN – Samenwerken is in deze tijden belangrijk voor veel bedrijven. Op initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) is vanochtend in de kranten Telegraaf, AD en FD bijgevoegde advertentie van alle drogisterijbedrijven verschenen: Kruidvat, Etos, DA, DIO, Trekpleister en zelfstandige drogisten.

In deze advertentie - die gevolgd is door een campagne op social media - roepen de drogisten gezamenlijk klanten op om voor elkaar én voor de ander te zorgen als het gaat om de beschikbaarheid van zelfzorggeneesmiddelen als paracetamol.

Hamsteren
De afgelopen dagen merken drogisten dat consumenten meer zelfzorggeneesmiddelen kopen dan normaal. Dan kan het gebeuren dat aan de volgende klant ’nee’ wordt verkocht. Er zijn genoeg zelfzorggeneesmiddelen dus is de oproep om alleen de hoeveelheden te kopen die je normaal ook koopt. Dan kunnen de winkels normaal bevoorraad worden. Daarnaast hebben drogisten besloten niet meer dan twee verpakkingen paracetamol per klant te verkopen. De verpakkingen liggen ook niet langer in de schappen maar achter de kassa. Op deze manier leveren drogisten een bijdrage aan het beschikbaar houden van zelfzorggeneesmiddelen.

Bron: Levensmiddelenkrant