Fabrikanten

Ferrero-fabriek in Aarlen stopt productie

BREDA – Aan de hand van het salmonella-onderzoek moet de productie in de Ferrro-fabriek in Aarlen worden stopgezet. Dit doet het Belgische federale agentschap voor veiligheid van de voedselketen (FAVV) omdat het bedrijf niet in staat zou zijn om volledige informatie aan te leveren voor het onderzoek.

Ruby van Hooijdonk |

Per 8 april worden de Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100 gr. en Kinder Schokobons die in Aarlen zijn gemaakt teruggeroepen. De Belgische fabriek produceert 7 procent van de totale hoeveelheid Kinderproducten wereldwijd.

Salmonella-melding

Eerder werd bekend dat salmonella-meldingen aan de chocoladefabrikant gelinkt konden worden. Volgens de Europese gezondheidsdienst ECDC staat het aantal besmettingen momenteel op 134, in Nederland zijn twee besmettingen te linken aan de producten van Ferrero. Als reactie op de sluiting van de fabriek zegt de fabrikant: “Ferrero erkent dat er intern vertragingen zijn ontstaan bij het tijdig opvragen en delen van informatie. Dit had gevolgen voor de snelheid en doeltreffendheid van het onderzoek. De fabriek zal pas weer opengaan nadat zij door de autoriteiten is gecertificeerd”

Bron: Levensmiddelenkrant

ks-t1-1200x800.png