FNV: Werkdruk Lidl is ongezond hoog

UTRECHT- De werkdruk bij Lidl is al jarenlang ongezond hoog en dat ervaart 72 procent van de medewerkers. Een vijfde van hen werkt met regelmaat onbetaald door. Dat blijkt uit de Sneltest Werkdruk die FNV Handel hield onder de medewerkers.

Lidl-medewerkers bieden samen met FNV Handel de directe het rapport aan met de uitkomsten van het onderzoek. Fatma Bugdayci, bestuurder FNV Handel: “Het is code rood voor de medewerkers van Lidl. De directie heeft al in 2015 beterschap beloofd, maar de werkdruk bij Lidl is nog steeds ongezond hoog. Daarom eisen wij dat de directie onze aanbevelingen zo snel mogelijk overneemt. Lidl communiceert dat het wil bijdragen aan gezonde klanten, maar ze moeten beginnen bij een gezonde werkvloer.”

Uit de Sneltest Werkdruk blijkt dat Lidl een rode score heeft van 68 procent. Dit betekent dat 68 procent van de werknemers structureel hoge werkdruk ervaart met lichamelijke en psychische problemen als gevolg. De werkdruk bij de Lidl is al jaren veel te hoog. Jaren geleden, in 2014 en 2015, is dezelfde test gedaan. Ook die resultaten zijn toen gedeeld met de directie. Die beloofde beterschap en een stel maatregelen. Dat bleek dus onvoldoenden. 87 procent van de werknemers geeft zelfs aan dat de werkdruk sindsdien alleen maar is toegenomen. Het probleem met het onbetaald doorwerken bestond toen ook al.

Bron: Levensmiddelenkrant