Fabrikanten

FrieslandCampina gaat duurzamere melk leveren

AMERSFOORT – FrieslandCampina wil met deze stap ‘de markt direct met het boerenerf verbinden’. De zuivelgigant gaat zijn meer duurzaam geproduceerde melk namelijk rechtstreeks aan aangesloten zuivelondernemingen leveren. Hiermee geeft het bedrijf eveneens gehoor aan de roep om meer duurzame melk.

Jan de Wit |

De leden-melkveehouders van FrieslandCampina toonden de afgelopen tijd een toenemende belangstelling voor duurzamere melk die voldoet aan strenge eisen op het vlak van dier, natuur en klimaat. Daarop werd besloten om de ‘On the Way to PlanetProof’ melk aan hun te gaan leveren. Jeroen Elfers, directeur bijzondere melkstromen FrieslandCampina: “Door de ‘On the Way to PlanetProof’-melk vanuit de melktank op de boerderij te leveren aan andere zuivelondernemingen verbindt de markt direct met het boerenerf. Dit levert meer producten op met het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk en de consument kan uit een breder productassortiment gaan kiezen.”

Duurzaamheidskeurmerk

Sinds 2018 valt de melkproductie van FrieslandCampina onder het onafhankelijke ‘On the Way to PlanetProof’-keurmerk. De meer dan 600 melkveehouders die onder dit keurmerk leveren, ontvangen een extra vergoeding voor hun duurzaamheidsinspanningen, bovenop de melkprijs. Het keurmerk is volgens onderzoeksbureau Iri het snelst groeiende duurzaamheidskeurmerk van Nederland en binnen zuivel al het grootste keurmerk.

Bron: Levensmiddelenkrant

1347-db097ea3f1870cbdafe7e2efa2f2d6ba.jpg