Fabrikanten

HAK neemt foodeko over

GIESSEN – HAK neemt distributeur foodeko uit het Duitse Viersen over.  

Bart Manders |

Met deze overname wil HAK zijn marktpositie in Duitsland versterken en zijn afzet fors laten groeien. Neerlands Glorie Groente en Fruit B.V., de holding waar HAK deel van uitmaakt, heeft een meerderheidsbelang van 51% genomen in foodeko. De betrokken partijen hebben geen financiële details van de transactie bekendgemaakt. Het Duitse Bundeskartellamt maakte geen bezwaar tegen de overname.

Nieuwe joint-venture
Alle personeelsleden en ook de niet HAK-gerelateerde activiteiten van foodeko gaan over naar de nieuwe joint-venture HAK-foodeko GmbH. De overige aandelen blijven in handen van general manager Jens Wohlrab, tevens een van de oprichters van het bedrijf. Beide aandeelhouders hebben ambitieuze plannen. Zij willen de activiteiten uitbouwen en de omzet de komende vijf jaar verdubbelen.

Sinds 2013
Via foodeko verkoopt HAK zijn producten al sinds 2013 op de Duitse markt. Foodeko verzorgt ook de exclusieve distributie in retail van onder andere De Ruijter, Morato en Heinz Sandwich spread. Op dit moment is HAK in Duitsland vooral succesvol met appelmoes en rode kool met appelstukjes, met name in het noordwesten van Duitsland. foodeko realiseerde in 2016 een omzet van €19 miljoen.

Peter van Halder
Eerder dit jaar nam HAK al groentespecialist Peter van Halder uit Den Bosch over. Peter van Halder verwerkt, al dan niet panklaar bewerkte, verse groenten en levert deze in grootverpakking aan professionele keukens in onder meer zorginstellingen en restaurantketens.

Bron: Levensmiddelenkrant

hak_-_rotkohl.jpg