Jumbo rondt overname Agrimarkt af

VEGHEL - De verkoop door coöperatie CZAV van alle aandelen Agrimarkt, inclusief vastgoedlocaties, aan Jumbo Groep Holding BV is op 31 oktober 2019 afgerond. Door deze transactie is Jumbo eigenaar geworden van zes Agrimarkt supermarkten in Zuidwest Nederland.

De winkels in Roosendaal, Vlissingen en Middelharnis worden omgebouwd naar de Jumbo formule; de Agrimarkt in Goes krijgt een nieuwe bestemming als eerste Jumbo Foodmarkt in de provincie Zeeland. Jumbo heeft met branchegenoot Lidl overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed en de exploitatie van de Agrimarkt supermarkten in Terneuzen en Oud-Beijerland.

Trots
Ton van Veen, chief financial officer van Jumbo, zegt over de afronding van de overname: ‘dit een bijzondere overname waar we heel trots op zijn. Het zijn stuk voor stuk prima winkellocaties, met klanten die veel waarde hechten aan producten van eigen bodem. Die voorkeur sluit helemaal aan bij onze aanpak. We behouden dus zoveel mogelijk het plaatselijke karakter van de winkels, inclusief artikelen in de categorie Tuin en Dier. We kijken er naar uit om samen met de medewerkers en lokale leveranciers er een succes van te maken. Klanten in het verzorgingsgebied van deze nieuwe Jumbo winkels kunnen straks ook via Jumbo.com hun boodschappen laten thuisbezorgen of ophalen bij een Pick Up Point.’

Openingen
Met ingang van 1 november 2019 gaat Jumbo drie van de zes aangekochte Agrimarkt supermarkten ombouwen naar de Jumbo formule; de Agrimarkt in Goes krijgt een nieuwe bestemming als Jumbo Foodmarkt. Medio november heropenen de filialen in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes onder de Jumbo vlag.

Bron: Levensmiddelenkrant