Twee Agrimarkt-winkels verkocht aan Lidl

VEGHEL – Vijf Agrimarkten in Zeeland en één in het Brabantse Roosendaal sluiten op 31 oktober de deuren om omgebouwd te worden naar andere formules; te weten Jumbo en Lidl. Dat meldt de supermarktketen uit Veghel.

Met ingang van 1 november 2019 gaat Jumbo drie van de zes aangekochte Agrimarkt supermarkten ombouwen naar de Jumbo formule; de Agrimarkt in Goes krijgt een nieuwe bestemming als Jumbo Foodmarkt. Medio november heropenen de filialen in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes onder de Jumbo vlag.

Lidl
De Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland gaan verder als Lidl. Jumbo heeft met deze partij overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed en de exploitatie van de winkels. Ook alle medewerkers van die vestigingen gaan over naar de nieuwe eigenaar; zij behouden hun bestaande arbeidsvoorwaarden. De supermarktketen ziet geen goede mogelijkheden om de locaties in Oud-Beijerland en Terneuzen om te bouwen naar de Jumbo formule, aangezien op korte afstand andere Jumbo's zijn gevestigd. Het Brabantse bedrijf is blij overeenstemming te hebben bereikt met Lidl over de overname van deze filialen.

Openingen
De winkels in Vlissingen en Middelharnis zullen in week 47 als eerste heropenen als Jumbo supermarkt, de week erna gevolgd door Roosendaal. In diezelfde week heropent de winkel in Goes als Jumbo Foodmarkt.