Fabrikanten

Kersttruck Coca Cola terug op de weg voor Rode Kruis

ROTTERDAM – Tijdens de nieuwe campagne ‘What we share is stronger’ gaat Coca Cola weer de weg op met de bekende rode kersttruck. De campagne is gekoppeld aan een samenwerking met het Rode Kruis. Consumenten kunnen dit jaar in de kersttruck kerstsokken of cadeaupapier meenemen in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van heerlijke hapjes gemaakt door vrijwilligers van de Welcome App.

Mathijs van Eeten |

Met de kerstcampagne nodigt Coca-Cola mensen van over de hele wereld uit om het goede in anderen te zien, verschillen opzij te zetten, vooroordelen los te laten en ons te richten op de gelijkenissen, aldus de fabrikant. “Coca-Cola en Het Rode Kruis zijn al meer dan 100 jaar met elkaar verbonden. Door elkaar te omarmen en een steuntje in de rug te bieden komen we een stuk verder met elkaar en staat niemand er alleen voor.”

Bezoekers van de kersttruck kunnen daarnaast ook genieten van hapjes en gezelschap van over de hele wereld. Daarvoor heeft Coca-Cola de samenwerking opgezocht met Welcome App, een app die nieuwkomers zich sneller thuis laten voelen in Nederland. Dit doen ze door hen te verbinden met locals en lokale organisaties en antwoorden te bieden op alledaagse vraagstukken.

Commercial
De campagne krijgt als volgt vorm: alle Coca-Cola varianten (original taste, zero sugar en light) worden voorzien van een thematische kerstuitstraling. De nieuwe tv-commercial is vanaf 6 december te zien op de Nederlandse televisie en in de bioscopen.

Vanaf 6 december rijdt de Coca-Cola kersttruck weer door het land voor het Rode Kruis en de Welcome App. Binnen het Retail-kanaal wordt de campagne geactiveerd met twee kersttruck-displays, gemaakt van karton met het FSC keurmerk. Een XL-versie zal zichtbaar zijn in grote supermarkten en een kleinere versie in overige supermarkten. Naast de kersttruck display, kan er gekozen worden voor een aanvullende activatie waarbij de consument bij aankoop van een Coca-Cola 4-pack 1,5L een rol cadeaupapier ontvangt.

Bron: Levensmiddelenkrant

[youtube url="https://www.youtube.com/embed/0BJFkALUTL8"]

coca-cola-truck.jpg