Laatste Emté-winkels over naar nieuwe formule

VEGHEL – De overdracht van Emté naar Coop en Jumbo is afgerond. Zaterdag 1 juni was de laatste verkoopdag voor de vijf overgebleven Emté-winkels.

Deze winkels worden in de komende weken omgebouwd naar Jumbo of Coop. Tot 1 juli 2019 worden de Emté-activiteiten op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum in Putten afgerond. Het distributiecentrum in Kapelle en de Emté Vleescentrale in Enschede werden begin 2019 al gesloten.

De ombouw en afbouw is beheerst en zorgvuldig verlopen. Jaap Tukker, ceo van Emté: “We bedanken alle medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen voor hun inzet en toewijding in deze bijzondere periode. Het is niet makkelijk voor hen om de formule waar ze jarenlang met trots aan gewerkt hebben te zien verdwijnen. Juist ook daarom zijn we tevreden dat het proces zo beheerst en voorspoedig is verlopen.” De medewerkers van de winkels hebben hun werkzaamheden voortgezet bij Jumbo of Coop. In enkele uitzonderlijke gevallen hebben Jumbo of Coop besloten een winkel te verkopen aan een andere formule of te sluiten.

Bron: Levensmiddelenkrant