Leffe Blond nu ook in krat

BREDA – Leffe Blond is vanaf deze week in krat te koop bij de Nederlandse supermarkten. Volgens AB InBev is dit het eerste speciaalbier dat in deze vorm verkrijgbaar is. De flessen in de krat zijn in te wisselen voor statiegeld.

Leffe verwacht dat de vraag naar speciaalbier in een duurzame verpakking blijft stijgen. Met deze lancering wil Leffe inspelen op de trend van thuis genieten van bier, in het bijzonder bij een maaltijd.

Duurzaamheidsambities
Jasper Kessels, retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: “Met onze keuze voor een eigen krat en hervulbare fles maken we bovendien werk van onze duurzaamheidsambities. Zo is een van onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 dat we 100 procent circulaire verpakkingen willen realiseren, met zoveel mogelijk gebruik van hervulbare verpakkingen. Met de lange termijn investering in een eigen hervulbare fles en krat zetten we de volgende stap op deze agenda.”

De krat van het Belgische abdijbier heeft de herkenbare gele kleur van Leffe. De flesjes hebben een inhoud van 25 centiliter.

Bron: Levensmiddelenkrant